Autor: Rivo Sarapik • 3. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vrakiotsingud: musti kaste ei pruugitagi leida

Kaduma läinud Air France´i lennuki jäänuseid Atlandist otsivad päästjad nendivad, et lennuki vrakk ja pardasalvestused võivadki ookeani kadunuks jääda.

Prantsuse lennundusametnike sõnul on otsingutingimused rasked ja pardasalvestused võivadki leidmata jääda, vahendas BBC. Need andmed aga on vajalikud, et saada teada õnnetuse põhjus.

"Vesi on selles piirkonnas sügav," kommenteeris ka süvasukeldumisfirmat ja varem lennukijäänuseid merest otsinud John Perry Fish Fox Newsile, "sügavamates kohtades kuni 7000 meetrit, keskmiselt 4000 meetrit."

Brasiilia merevägi kammib Brasiilia rannikust ca 650 km kaugusel asuva Fernando de Noronha saarestikust kirdes asuvat leiukohta. Samuti saatis Prantsusmaa eile avastatud lennukijäänuste piirkonda otsingulaeva, allveelaevaga pardal.

Juurdlust juhatava Prantsuse lennundusametniku Paul-Louis Arslaniani sõnul ei täheldatud lennukil enne õhkutõusu mingeid probleeme. "Ehkki ajaloos on ka näiteid, kus salvestused on leitud ka enam kui 30 päeva pärast õnnetust, ei ole ma nii optimistlik," lisas mees. "Asi pole ainult sügavuses, põhi on seal regioonis ka väga mägine."

Esimene kokkuvõtte juurdlusest ja progressist loodetakse kokku saada juuni lõpuks.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077