Autor: Rivo Sarapik • 1. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Air France: tõenäoliselt  juhtus katastroof

Lennufirma Air France esindajate ja Prantsuse valitsuse ametnike sõnul on Atlandi ookeanil kaduma läinud lennukiga toimunud lennukatastroof, lennukit ja ellujäänud on vähetõenäoline leida.

"Seisame silmitsi lennukatastroofiga," alustas Air France´i tegevjuht Pierre-Henri Gourgeon täna lõunal pressikonverentsi.

Asjatundjate hinnangul kukkus Airbus A330-200 Atlandi ookeani kohal alla varahommikul pärast äikesetormi sisse sõitmist. Brasiilia kirderannikul oli eile õhtul mitu tugevat äikesetormi ja ei välistata välgutabamust lennukile. Varahommikul laekus lennukist ka automaatteade, mis viitas turbulentsi tõttu tekkinud riketele elektrisüsteemis.

Lennufirma teatel tõusis lennuk õhku normi kohaselt. Tegemist on 2005. lendamist alustanud õhulaevaga.

Lennuki piloodil oli selja taga 11 000 lennutundi, samuti oli piloot lennanud 1700 tundi Airbusi mudeliga A330/A340s. Lennuk ise oli lennanud 18 870 lennutundi, viimane hooldus tehti lennukile tänavu 16. aprillil.

Radariekraanilt lahkus lennuk eile hilisõhtul, kui Brasiilia rannikult Atlandi ookeani kohale jõudis. Ookeani radar ei kata ja lennuk ei ilmunud ei Maroko, Hispaania või  Prantsuse radarile, vahendas AFP.

Enamus reisijatest olid Brasiilia kodakondsusega. Samuti 40 prantslast ja 20 sakslast.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077