Autor: Siim Sultson • 15. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rootsi laevameeskonnad aprillist streikima? 

Ilmselt alates aprillist hakkavad Rootsi laevameeskonnad streikima, kuna pensioniea tõstmise teemalises vaidluses ei jõudnud tööandja ega töövõtjad kokkuleppele, teatab Kauppalehti.

Rootsi laevameeskonna erialaliit (Sveriges Fartygsbefälsförening, SFBF) hülgas pensioniea tõstmise teemalises vaidluses tööandjate liidu (Sjöfartens Arbetsgivarförbund, SARF) ettepanekud. Kui vaidlevad osapooled varsti ühist keelt ei leia, algab 1. aprillil mereveo alal streik. See puudutab nii reisijatevedu kui merekaubavedu.

Streik puudutaks 30 Rootsi lipu all seilavat alust. Nende hulka kuuluvad Viking Line´i Cinderella, Viking Express ja Rosella, Tallinki Galaxy ja Silja Symphony, Eckerö Birka Paradise, lisaks veel Eckerö ja Finnlinesi kuus muud laeva.

Tüli teemaks on laevameeskonna varane pensioniiga, millest tööandjate liit (SARF) eelmisel aastal lahti ütles. Pensioniea senised lepped kehtisid aastast 1969.

 

 

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077