Tanel Raig • 19. aprill 2013
Jaga lugu:

Vähi: sadamad peavad täitma konteinereid

Sellel nädalal toimunud transiidikonverentsil Transestonia 2013 tõdeti, et Eesti raudtee- ja sadamate infrastruktuuri võimalused on tugevalt alakoormatud, mida aitaks muuta konteinervedude arendamine.

EVR Cargo juhatuse esimees Ahto Altjõe sõnul on Venemaa Ust-Luga sadam andnud Eesti kaudu käivale transiidile tugeva hoobi ning raudteel oleks potentsiaali vedada vähemalt poole rohkem kaupa kui praegu, kirjutas ERR.

Sillamäe Sadama juhi Tiit Vähi hinnangul on transiidi arenguid silmas pidades oluline roll just konteinervedudel, mille edu võti seisneks selles, kui Eesti sadamad hakkaksid investeerima tühjade konteinerite kaubaga täitmise projektidesse.  "Küsimus on selles, et kui konteinerid suudetakse läbi Eesti viia kahele poole täidetuna, siis mahud kindlasti hakkavad väga palju suurenema," märkis Vähi.

Konverentsil räägiti ka LNG terminali Eestisse ehitamise mõjust gaasi hinnale ning leiti, et see ei pruugi suuta võistelda idanaabri gaasihinnapakkumistega.

Jaga lugu:
Seotud lood
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppLogistikauudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt