Autor: Jaana Pikalev • 1. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Post kaebas trahviotsuse kohtusse

Eesti Post esitas halduskohtule kaebuse seoses konkurentsiameti trahviotsusele, millega amet trahvis firmat 36 000 euroga selle eest, et pakkus Soome Itellale ebasoodsaid tingimusi.

Postifirma pressiesindaja Inga Suder ütles Logistikauudistele, et kohtu poole pöörduti, kuna ettevõte ei nõustu suures osas ameti seisukohtadega.

Küsimusele, mis osas ameti seisukohtadega nõustutakse, ei tahtnud Suder vastata.

"Kuna tegemist on äärmiselt spetsiifilise ja keeruka vaidlusega, siis ei ole võimalik ega asjakohane erinevaid põhjuseid või asjaolusid eraldi välja tuua. Sellega soovime vältida ka võimalikku kaheti mõistmist. Sisuliselt oleme vaidlustanud Konkurentsiameti väärteootsuse tervikuna," ütles Suder.

Konkurentsiamet karistas Eesti Posti 2010. aasta septembris toime pandud konkurentsiseaduse rikkumiste eest.

2010. aasta septembris korraldasid rahandusministeerium nn. eurokalkulaatorite riigihanke ning Eesti Energia infosüsteemi vahetusest teavitamise riigihanke. Eesti Post pakkus neil hangetel Eesti Elektronposti ettevalmistatud saadetiste laialiveoks märkimisväärselt soodsamaid tingimusi kui Itella Informationile. Selle tulemusena ei olnud Itella Information neil hangetel enam konkurentsivõimeline. 

.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077