Kadrin Karner • 17 november 2011

Eesti Posti trahviti

Konkurentsiamet karistas Eesti Posti 2010. aasta septembris toime pandud konkurentsiseaduse rikkumiste eest rahatrahviga 36 000 eurot. 

Turgu valitsev Eesti Post diskrimineeris kahes erinevas episoodis Itella Informationit pakkudes viimasele teenuseid ebasoodsatel tingimustel.

Eesti Posti juhatuse esimees Ahti Kallaste ütles Logistikauudistele, et Eesti Post ei kommenteeri konkurentsiameti otsust enne kui on sellega tutvunud. Kallaste keeldus vastamast küsimusele, kas 36 000 eurot on Eesti Posti jaoks suur raha või mitte.

Itella Information aitab oma klientidel korraldada postisaadetiste väljasaatmist, näiteks kirju välja trükkides, ümbrikustades, sorteerides jms. Samalaadset teenust osutab ka Eesti Posti tütarettevõtja Eesti Elektronpost. Kumbki kahest viimatinimetatud ettevõtjast kirju ise laiali ei kanna ja peavad seda teenust ostma mõnelt postiettevõtjalt.

Eesti Post on ülekaalukalt suurim postiettevõtja Eestis, kes omab ainukesena üleriigilist postivõrku. Itella Information peab seega suuremate tellimuste puhul üldjuhul kasutama Eesti Posti teenuseid.

2010. aasta septembris korraldasid rahandusministeerium nn. eurokalkulaatorite riigihanke ning Eesti Energia infosüsteemi vahetusest teavitamise riigihanke. Eesti Post pakkus neil hangetel Eesti Elektronposti ettevalmistatud saadetiste laialiveoks märkimisväärselt soodsamaid tingimusi kui Itella Informationile. Selle tulemusena ei olnud Itella Information neil hangetel enam konkurentsivõimeline.

Jaga lugu:
Seotud lood
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Ana Madismäe
Ana MadismäeReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150