Jaga lugu:

Ligi: Eesti Nokia on Ericsson

Töötleva tööstuse, eesotsas raadio- ja sideseadmete eksport on kauaotsitud Eesti Nokia, leiab rahandusminister Jürgen Ligi.

Sideseadmete eksport ja sideseadmete lisandväärtuse kasv teeb Ligi sõnul headmeelt. "Eesti Nokia on ekspordi kasvu näol leitud. Selle asemel on kaubamärgiks küll Ericsson, aga praegune kasv on just selline, nagu tahame – laiapõhjaline, mitmekülgne ja põhineb tehnoloogia ekspordil," kommenteeris Jürgen Ligi tänasel valitsuse pressibriifil.

Kolmandat kvartalit järjest vedas Eesti majandust töötleva tööstuse eksport, kus olulist rolli mängisid raadio- ja sideseadmete tootmine. Selle valdkonna osakaal toodangus on rahandusministeeriumi teatel viimase paari aastaga kasvanud rohkem kui kolm korda, samas kui hõive kasv nendes ettevõtetes on olnud tagasihoidlik. Sellest järelduv tootlikkuse hüppeline suurenemine on olnud võimalik tänu hästi suunatud investeeringutele.

Esialgsetel andmetel kasvas Eesti sisemajanduse koguprodukt (SKP) 2011. aasta esimeses kvartalis eelmise aasta sama ajaga võrreldes 8%. "Kaheksaprotsendiline majanduskasv on prognoositust suurem, ootasime kasvu 5,3%. Samas ei tee kahju, kui analüütikud niipidi eksivad," kommenteeris Ligi.

Tema sõnul lubavad ministeeriumi küsitletud tootjate lepingud ülejäänud aastaks lubavad suuremat majanduskasvu kui prognoositud 4%, majanduskasv võib ulatuda viie protsendini.

Jaga lugu:
Seotud lood
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Hedi Meigas
Hedi MeigasSündmusedTel: 5384 5159hedi.meigas@aripaev.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee