Autor: Rivo Sarapik • 12. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ligi: Eesti Nokia on Ericsson

Töötleva tööstuse, eesotsas raadio- ja sideseadmete eksport on kauaotsitud Eesti Nokia, leiab rahandusminister Jürgen Ligi.

Sideseadmete eksport ja sideseadmete lisandväärtuse kasv teeb Ligi sõnul headmeelt. "Eesti Nokia on ekspordi kasvu näol leitud. Selle asemel on kaubamärgiks küll Ericsson, aga praegune kasv on just selline, nagu tahame – laiapõhjaline, mitmekülgne ja põhineb tehnoloogia ekspordil," kommenteeris Jürgen Ligi tänasel valitsuse pressibriifil.

Kolmandat kvartalit järjest vedas Eesti majandust töötleva tööstuse eksport, kus olulist rolli mängisid raadio- ja sideseadmete tootmine. Selle valdkonna osakaal toodangus on rahandusministeeriumi teatel viimase paari aastaga kasvanud rohkem kui kolm korda, samas kui hõive kasv nendes ettevõtetes on olnud tagasihoidlik. Sellest järelduv tootlikkuse hüppeline suurenemine on olnud võimalik tänu hästi suunatud investeeringutele.

Esialgsetel andmetel kasvas Eesti sisemajanduse koguprodukt (SKP) 2011. aasta esimeses kvartalis eelmise aasta sama ajaga võrreldes 8%. "Kaheksaprotsendiline majanduskasv on prognoositust suurem, ootasime kasvu 5,3%. Samas ei tee kahju, kui analüütikud niipidi eksivad," kommenteeris Ligi.

Tema sõnul lubavad ministeeriumi küsitletud tootjate lepingud ülejäänud aastaks lubavad suuremat majanduskasvu kui prognoositud 4%, majanduskasv võib ulatuda viie protsendini.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077