Autor: Jaana Pikalev • 4. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Venemaa tahab Krossi Arctic Sea asjus veel kord üle kuulata

Ametlikult kinnitamata andmetel soovivad Vene õiguskaitseorganid Eesti ametivendade abi, et tuua julgeolekunõunik ja ettevõtja Eerik-Niiles Kross Venemaale veel kord ülekuulamisele seoses kaubalaeva Arctic Sea kaaperdamisega 2009. aastal, kirjutas Postimees.

"Uut õigusabipalvet ei ole Venemaa meile esitanud, kuid erinevatel riikidel on Arctic Sea asjus samad huvid – selgitada välja, mis tegelikult juhtus," ütles riigiprokurör Norman Aas.

Ta lisas, et seoses Krossiga Eesti prokuratuurile läinud aastal esitatud õigusabipalve on rahuldatud ja rohkem infot selles küsimuses Venemaa uurijaile Eestil lisada pole.

"Olen andnud Eesti vastavatele asutustele ütlusi juba enam kui aasta tagasi. Eesti prokuratuur teatas siis, et mul ei ole Arctic Sea kaaperdamisega seost," lausus Eesti endine luurekoordinaator Kross, kes on ka ise kuulnud mitteametlikust katsest teda kui süüdistatavat Venemaale viia.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077