Autor: Tõnu Tramm • 8. mai 2024

Rohepesu otseimas mõttes: laevandussektor teenib raske kütteõli pesureid kasutades miljardeid

Rootsi Chalmersi Tehnikaülikool värske uuring näitas, et laevandusettevõtete investeeringud palju kõneainet pakkunud tehnoloogiasse, kus raske kütteõli heitgaase pestakse eraldi puhastusseadmetega, on enamiku laevade puhul juba tagasi teenitud ja laevandusfirmad teenivad puhastusseadmete heitvett merre lastes ja loodust reostades miljardeid eurosid.
“Rohepesu” merenduses on pannud teadlasi tõsiselt muret tundma.
Foto: Manifoldtimes

Rootsi ülikooli teadlased väidavad, et sel viisil teenib laevandussektor miljardeid eurosid, kasutades odavat rasket kütteõli puhtama kütuse asemel. Samal ajal on Läänemerel laevade puhastusseadmete heitveest põhjustatud saaste põhjustanud aastatel 2014 kuni 2022 sotsiaalmajanduslikke kulusid enam kui 680 miljonit eurot.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077