Autor: Tõnu Tramm • 30. aprill 2024

Tanklad on täna sagimist täis: “et ikka kõik autod saaks korralikult paagid täis tangitud”

Seekord pole ohtu, et tankimine taas Lätti koliks, kuna seal on diisliaktsiis veel suurem.
Foto: Andras Kralla
Alates 1. maist tõuseb diislikütuse aktsiis, kuid lisaks tõusevad veel mitmete teiste energiakandjate aktsiisimäärad. „Sagimist oli täna tanklas ikka kõvasti. Ka meie vaatasime, et kõik autod saaksid tänase jooksul korralikud paagid täis tangitud,“ lausus ERAA president ja Haanpaa OÜ tegevjuht Tiit Parik logistikauudistele.

Transpordis kasutusel olevatest kütustest tõuseb lisaks diisliaktsiisile ka veeldatud olekus mootorimaagaasi (LNG) ning mootorimaagaasil (CNG) aktsiis. Mootorikütusena kasutatava mootorivedelgaasi (LPG) aktsiis jääb senisele tasemele 0,193 eurot kilogrammi kohta.

Milline energiakandja kui palju 1. maist kasvab, milline peaks olema diislikütuse postihinnatõus ja kui suured on meie aktsiismäärad võrreldes Läti ja Leedu diisliaktsiisidega?

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077