Autor: Kristjan Kurg • 27. november 2023

Eurooplased loodavad uut tüüpi akudega vabaneda sõltuvusest Hiinast

Liitiumivabade akude kiire areng annab lootust, et tulevikus suudab Euroopa vabaneda sõltuvusest Hiinast. Samas ei pruugi olla Euroopas piisavalt võimekust, et uut tüüpi akude tootmist suurendada, kirjutab Dagens Industri.
Rootsi akutootja Northvolt rajab Saksamaale 4,5 miljardit eurot maksva elektriautode akude megatehase.
Foto: dpa Picture-Alliance/Scanpix

Naatriumioonaku arendamine on hooga käima läinud. Teisipäeval teatas Rootsi akutooja Northvolt, et on töötanud välja aku, mis ei vaja grafiiti ega liitiumit. Mõlema tooraine rafineerimisel on Hiina peaaegu monopoolses seisus.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077