Autor: Tõnu Tramm • 14. september 2023

Galerii: ajaloo suurim Laoseis 2023 konverents

Kolmapäeval, 13. septembril, toimus Viimsi Artiumis ajaloo suurima osalejate arvuga konverents Laoseis 2023, alapealkirjaga "Millist ladu ja tehnoloogiat ettevõtted vajavad?" Tegemist oli 19. korda toimuva Laoseisu konverentsiga, juubelikonverents toimub juba tuleval kevadel.
Kokku oli konverentsil üle 150 osaleja, kõik soovijad enam saali ei mahtunud, mistõttu tuli konverentsist teha ka online veebiülekanne.
Foto: Raul Mee

Tänavune laoseisu konverents algas leinaseisukuga, kui mälestati sel suvel meie seast lahkunud Fred Märtsood, kes oli ka tänavuse konverentsi programmi üks alusepanijatest. Ta on kaasa löönud kuue viimase Laoseisu konverentsi korraldamises, seda modereerinud ning esinenud mitmete ettekannetega.

Edasi võeti luubi alla laokinnisvara Baltikumis, millised on plaanid Tallinna Lennujaamal oma kinnisvaraarendusega ning mis plaanid on DHLil, kes ühe ankrukliendina sinna uut logistikakeskust kavandab.

Loe lisaks
Omniva õppetunnid: "kutsuge mind lõunale ja ma räägin kuidas teha ei tohiks"

Oma kogemusi logistikakeskuste rajamisel Eestis, Lätis ja Leedus jagasid Omniva oprtatsioonide juht Evert Rööpson ning Ace Logistics Groupi tegevjuht Andres Matkur. Ühiselt arutleti teemal, kas mõistlikum on ehitada oma ladu või seda pigem üürida. Või hoopis kolmas variant, kogu laeteenus sisse osta, nagu teeb üks esinenutest, Corpoweari tegevjuht Taavi Sepp.

Suure osa konverentsist keskenduti tehnoloogiatele, oma kogemusi jagasid Eesti ainsa robotlao omanik, Euronicsi logistikadirektor Rivo Reinson ning parasjaagu oma automaatladu planeeriva Foxway tehnoloogiajuht Kristjan Türk.

Lõpuesessioonis arutleti tööjõuteemadel, kuidas laotöötjaid motiveerida ning milliseid väljakutseid pakub tõstukijuhile töötamine kõrglaos.

Korraldajad tänavad kõiki osalejaid, esinejaid ning konverentsi toetajaid: Hansab, Storit, Laomaailm, Sievi, StrongPoint, Agrovaru ja Jungheinrich. Järgmine, 20. Laoseisu juubelikonverents toimub juba 16. aprillil 2024.

Vaata pildigaleriid konverentsist:

Fotod: Raul Mee
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077