Autor: Logistikauudised.ee • 12. september 2023

Transporditeenuste eksport langes teises kvartalis enim

Statistikaameti ja Eesti Panga andmetel kasvasid 2023. aasta teises kvartalis eelmise aasta sama perioodiga võrreldes teenuste eksport jooksevhindades 8% ja import 2%. Enim kasvas muude äriteenuste, telekommunikatsiooni-, arvuti- ja infoteenuste ning reisiteenuste müük mitteresidentidele, enim vähenes aga transporditeenuste eksport.
Suuruselt teise kaubanduspartnerisse Rootsi eksporditi siiski enim just transporditeenuseid. Peamine langus tulenes pigem kaubavahetuse vähenemisest Venemaaga.
Foto: DFDS

Tänavu teises kvartalis müüdi Eestis teenuseid ekspordiks 2,9 miljardi ja osteti 2,2 miljardi euro eest. Statistikaameti analüütik Jane Leppmets tõi välja, et tänavu teises kvartalis ületas teenuste eksport importi 770 miljoni euroga.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077