Autor: Tõnu Mertsina • 10. veebruar 2023

Mertsina: ekspordi lähiaja väljavaade on jätkuvalt kehv

Mullu detsembris süvenes statistikaameti värskete andmete põhjal Eesti päritolu kaupade ekspordi langus 10 protsendini. Eesti päritolu kaupade ekspordimaht väheneb juba alates möödunud aasta aprillist. Seda põhjustasid üldine välisnõudluse nõrgenemine ja sanktsioonid Venemaale, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina mullusel Logistka Aastakonverentsil.
Foto: Raul Mee

Kuigi kaupade eksport koos reekspordiga ja Eesti päritolu kaupade eksport suurenesid möödunud aastal kokku vastavalt 17% ja 7%, oli ekspordihindade kasv sellest veelgi kiirem, mistõttu ekspordimahud vähenesid. Ka sisseveetud kaupade juures ületas hinnakasv imporditud kaupade kasvu rahalises väärtuses.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077