Autor: Tõnu Tramm • 14. märts 2023

Maanteeveod hoiavad püsti kogu transporditeenuste eksporti

Transport on suurima osatähtsusega valdkond Eesti teenuste ekspordis, mille bilanssi hoiab plusspoolel üksnes kaubavedu maanteel, selgub Statistikaameti värsketest andmetest. Maanteevedude positiivset statistikat mõjutas aga suuresti sisendhindade, mitte kaubamahtude kasv ning rahvusvahelised kaubaveod hakkavad taas kaotama turgu Leedule.
Kõige elujõulisem on hetkel siseriiklik kaubavedu maanteel ja seda suuresti tänu konkurentsivõimelisele kütusehinnale.
Foto: Unsplash

Statistikaameti ja Eesti Panga andmetel kasvasid 2022. aastal Eesti teenuste eksport võrreldes 2021. aastaga 31% ja import 19%. Üheks suurimaks ekspordiartikliks olid transporditeenused, mille bilanss võrreldes 2021. aastaga küll kahanes 48%, kuid oli siiski endiselt 108,5 miljoni euroga plussis.

Logistikauudised.ee toetajad:
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077