Autor: Kristjan Pruul • 4. aprill 2023

Transporditeenuste eksport loovutas esikoha IT-sektorile

Teenuste eksport kasvas mullu kolmandiku ning teenuste väliskaubanduse bilanss paranes poole võrra, transpordi ja logistika asemel on uus teenuste ekspordi liider keskpanga ja statistikaameti andmetel aga hoopis info ja side.
Transpordi ja logistika eksport kasvas mullu rekordtasemele, kuid olulisuses jäädi info ja side sektorile alla.
Foto: Andras Kralla

Veel tunamullu olid teenuseid eksportivate ettevõtete peamine tegevusala veondus ja laondus. Kuigi nende ettevõtete eksport kasvas ka mullu ligi 19%, siis sellest hoolimata tõusid esikohale hoopis info ja side tegevusalaga ettevõtted, mille eksport kasvas aastaga koguni 54%.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077