Autor: Äripäev • 8. detsember 2020

Eesti Pank: veondus ja laondus on koroona teises laines kõvasti pihta saanud

Muuga sadam.
Foto: LIIS TREIMANN
Suve alul jõudsamalt kasvama hakanud üleilmne kaubavahetus on viiruse teises laines aeglustumas, tegevusaladest jätkus langus veonduses ja laonduses ning majutuses ja toitlustuses, kirjutab Eesti Panga ökonomist Mari Rell.

Relli sõnul pole olukord teenuste turul aga pärast kriisi esimest lainet paranenud – eksport alanes lausa ligi kolmandiku (29%). „Kuigi kaupade ja teenuste väliskaubanduse kogumaht kolmandas kvartalis vähenes, kusjuures kaupade ja teenuste eksport kahanes 10,1% ja import 4,5%, siis kaupade eksporti suutsime 1,3% kasvatada,“ edastas pank.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077