Autor: Heija-Liis Ristikivi • 10. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viking FSTR saabus liinile - vaata galeriid!

Viking FSTR saabumas esimest korda Tallinna sadamasse.
Foto: Heija-Liis Ristikvi
Viking Line'i katamaraan Faster ehk FSTR tegi täna hommikul esimese reisi Tallinn-Helsingi liinil.

Viking FSTR

Tüübilt Incat 91 mPikkus 91 mLaius 26 mSüvis 3,7 mReisijaid 836Sõiduautosid 120 + 2 bussi, veokeid vedama ei hakka.Kandevõime 450 tonniKiirus 35 sõlmeSõiduaeg Tallinna ja Helsingi vahel 1 h 45 minPeamasinad 40 000 kWVarustatud stabilisaa­toritegaEhitatud 1998. aastal Hobartis AustraaliasOmanik Nordic HSC, prahitud Viking Line’ile, sõidab Rootsi lipu all.Teeninud Hispaanias, Suur­britannias, Iirimaal ja Rootsis.

Alus sõidab liinil kuni oktoobrini ja teeb kuni kolm edasi-tagasi reisi päevas. Viking FSTR sõidab Tallinnast Helsingisse 1 tunni ja 45 minutiga, mahutab kuni 820 reisijat ja 120 autot.

Katamaraani esimesel reisil oli pardal ligi 300 reisijat ja umbes 40 autot. Viking Line'i esindaja sõnul tingis uue laeva liiniletoomise suur nõudlus nii Eesti kui Soome poolt: kliendid igatsevad nii kiiremat ühendust kui sagedasemaid väljumisi Tallinn-Helsingi liinil.

Alus on registreeritud Uppsalasse ning sõidab Rootsi lipu all. See on prahitud Rootsi ettevõttelt Nordic HSC 2017. aasta suveks, pikemaid plaane Vikingil katamaraaniga esialgu ei ole.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077