Autor: Heija-Liis Ristikivi • 17. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viking Line toob Tallinna - Helsingi liinile katamaraani

Kuni aprilli alguseni sõidab Tallinna ja Helsingi vahel Viking XPRS üksinda.
Foto: Viking Line
Eile avaldas Viking Line 2016. aasta majandustulemused ja tundub, et ettevõttel on keerulised ajad. Täna teatati, et suveks tuuakse Tallinna - Helsingi liinile uus katamaraan Viking Faster ehk Viking FSTR.

Ettevõtte teatel tullakse vastu kõrgele nõudlusele Tallinna - Helsingi liinil, tuues ajavahemikul 10. aprillist 22. oktoobrini liinile uue laeva Viking FSTRi. Uus laev on katamaraan, millega reis kestab alla kahe tunni.

Katamaraani lisandudes suureneb Viking Line´i Tallinna ja Helsingi vaheliste reiside arv suvel kuni 12 korrani päevas. Suure väljumiste hulga ja lühikese reisiajaga püütakse paremini klientide soovidele vastu tulla ning anda Soome lahte ületavaile reisijaile üha enam valikuvõimalusi.

Tallinna–Helsingi liin on Läänemere laevareisijate hulgas vaieldamatult populaarseim. Paljud suunduvad üle lahe tööasjus või ostlema. Varasemail aastail on lisareise teostatud M/S Mariella ja M/S Gabriella lisaväljumisi kasutades. Tänavu püütakse konkurentsis püsida, pakkudes kiiremat võimalust üle lahe sõitmiseks.

„Osa reisijaid veedab meelsasti aega laeval, teised aga tahavad jõuda lihtsalt ja kiiresti kohale. Üha enam eestlasi ja ka Eestit külastavaid turiste soovib päevaks üle lahe põigata. Sellepärast otsustasime suurendada oma laevastikku ühe kiirreise tegeva alusega. Tänavu tahame alustada lisareise juba kevadel ja jätkata neid hilissügiseni välja. Reisijaid Tallinna–Helsingi liinil jätkub ning me ei soovi kedagi maha jätta,“ selgitas Viking Line´i turundusdirektor Kaj Takolander pressiteates.

Viking FSTR-i sõiduaeg Tallinna ja Helsingi vahel on 1 h 45 min. Laeval on mugavad võimalused tööks — ülateki aknapoolsete istmete kõrval asuvad pistikud arvuti laadimiseks. Kuigi laev läbib vahemaa kiiresti, on reisijatel võimalus ka sisseostude tegemiseks ning lõõgastumiseks restoranis või pubis.

Laev mahutab 850 reisijat ja kuni 120 autot. Laeval on ka Club Lounge, mille pileti hinnas sisalduvad suupisted.

Kevadel ja sügisel lisandub Viking XPRSi igapäevasele neljale väljumisele Viking FSTRi neli kuni kuus väljumist päevas. Juulikuus on väljumisi iga päev koguni 12, kuna ka Helsingi – Stockholmi liini laevad Gabriella ja Mariella teevad lisareise Tallinna.

Uutele väljumistele saab pileteid broneerida alates 15.03.2017.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077