Autor: Heija-Liis Ristikivi • 6. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viking Line'i reisijate arv kukkus 2016. aastal

Viking Line'i uue laeva kavand.
Foto: Viking Line
Viking Line’i reisijate koguarv 2016. aastal oli 6 502 191 reisijat, mis jääb 1% alla eelmise aasta tulemusele, teatas ettevõte.

Möödunud aastasse jääb ka laevastiku ulatuslik moderniseerimine, mis on positiivset tagasisidet saanud Viking Line’i reisijate hulgas. Aasta lõppes eellepingu sõlmimisega uue LNG baasil sõitva laeva ehitamiseks.

Möödunud majandusaasta jooksul astus kontserni seitsme laeva pardale 6 502 191 reisijat (mullu 6 568 684). Sõiduautode arv kasvas 5% kõikidel liinidel 682 109 (649 327) sõidukini. Viking Line’i kaubaveomaht oli 131 918 ühikut (133 163). Suvisel kõrgperioodil suunati taaskord Gabriella ja Mariella Tallinna-Helsingi liinile lisaväljumisi tegema, mis avaldas positiivset mõju reisijate arvule.  Tallinna-Helsingi liinil kasvas reisijate arv 1,6%, mis on 32 047 reisijat rohkem kui mullu.

Ulatuslik laevastiku moderniseerimise projekt käivitati juba 2015. aastal, mil Mariella ja Viking XPRS läbisid põhjaliku uuenduskuuri. 2016. aasta kevadel võeti ette Viking Grace, Amorella ja Gabriella, et parandada turvalikust, viia läbi korralisi hooldusi ning uuendusi.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077