Autor: Harro Puusild • 27. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pärnu Sadam investeerib igal aastal miljoneid eurosid

Laadimine Pärnu sadamas.
Foto: Pärnu Sadam
Pärnu Sadam on investeerinud viimase nelja aasta jooksul konkurentsivõime nimel umbes 15 miljonit eurot, ütleb 17. novembril Logistika Aastakonverentsil esinev Pärnu Sadama nõukogu liige Kaspar Kokk.

Kaspar Kokk ütles logistikauudised.ee-le, et Pärnu Sadam investeerib igal aastal suurusjärgus miljon eurot ainuüksi tehnilise võimekuse parandamisesse ja säilimisse.

„Pärnul on sadamana veel kasvuruumi ja võimekust piisavalt. Kui arvestame olemasolevat võimekust, siis on kaubamahtudele kasvuruumi veel suurusjärgus kuni kaks korda,“ lisas Kokk.

Peamised kaubaartiklid, mis läbi Pärnu sadama liguvad, on ümarpuit, turvas, puiduhake ja puidugraanulid. „Ümarpuit on ja turvas on üsna stabiilsed. Hakkepuidul tuleb esile vast suurimaid kõikumisi aastast aastasse. Selgelt suurimaks kasvumootoriks on just graanulite pool,“ sõnab Kokk.

Ehkki Pärnu kaudu veetakse välja rohkem, kui sisse tuuakse, võib sissetoodavast kaubaartiklist Koka sõnul nimetada just killustikku. „Killustik moodustab suurema osa sisseveetavast kaubast,“ märkis Kokk.

Pärnu Sadam plaanib jätkata investeerimise ja arendusega. Möödunud aastal viidi läbi Pärnu lahe ja jõe süvendamine, mis võimaldab sadamal vastu võtta kuni 7-meetrise süvisega laevu. „Juba ainuüksi see süvendamine on suurendanud meie mahte ja seda ilma, et oleksime pidanud kuskil reklaamima,“ sõnas Kokk ja lisas, et ettevõte on kaalumas võimalust rajada tulevikus ka LNG punkerdamise teenus.

Pärnu Sadama nõukogu liige Kaspar Kokk räägib Pärnu Sadama arenguperspektiividest pikemalt juba 17. novembril traditsioonilisel Äripäeva teemaveebi Logistikauudised.ee Logistika Aastakonverentsil

Konverentsile saab registreeruda SIIN ja täisprogrammi näeb SIIN.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077