• 22.04.14, 11:45
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Sõjaväelogistikud valmistuvad Kevadtormiks

Eile algas kaitseväe logistikakeskuse logistikapataljoni suurõppus "Terasdraakon", kus tulevased reservallüksused harjutavad omavahelist koostööd ning valmistutakse ka kaitseväe suurõppuseks Kevadtorm.
Õppused toimuvad Läänemaal Lintsis. "See on meie pataljoni olulisem harjutus enne suurõppust Kevadtorm. Nende päevade jooksul pannakse proovile seni õpitud oskused ja teadmised ning tulevastele reservväelastele usaldatakse iseseisvaks lahendamiseks järjest vastutusrikkamaid ja keerukamaid ülesandeid," ütles harjutuse üldjuht leitnant Erko Sepri logistikapataljonist. Leitnant Sepri lisas, et samaaegselt toimub ka Kevadtormiks valmistumine, kus logistikakeskuse ladudest veetakse üle Eesti paiknevatele kaitseväe üksustele suurõppuseks vajalikku varustust ja materjale.
Üheksa päeva jooksul harjutab logistikapataljoni staap, kuidas planeerida pataljoni allüksuste, transpordi-, remondi- ja toitlustusvõimekuse kasutamist erinevates lahingolukordades. Logistikapataljoni ajateenijad saavad aga harjutada osalemist erinevates logistilistes operatsioonides nagu näiteks toiduainete, varustuse ja kütuse transportimine ning kuidas seejuures tegutseda liiklusõnnetuse korral, rehvi purunemisel motoriseeritud rännakul, teel takistuse leidmisel ja katkise sõiduki evakueerimist. Samuti harjutatakse kolonnide julgestamist, tegutsemist sattumisel vastase varitsusele ja üksuse julgeoleku tagamist välilaagris.
 

Seotud lood

Uudised
  • 10.04.14, 10:56
Sõjaväelogistikutel algas väliõppus
Täna algas Läänemaal Kiltsi lennuväljal kaitseväe logistikakeskuse logistikapataljoni väliharjutus „Roolivõim 2014“, kus ajateenijatest sõjaväelogistikud harjutavad tegutsemist ettearvamatutes olukordades.
Uudised
  • 09.04.14, 13:25
Logistikapataljon näitab oma siseelu
Logistikapataljon korraldab täna lahtiste uste päeva, kus kõik huvilised saavad tutvuda üksuse igapäevategevustega.
Uudised
  • 02.05.14, 16:34
Logistikapataljon liigub täna Kevadtormile
Täna liiguvad Tallinna ja Kilingi-Nõmme vahelisel marsruudil kaitseväe logistikapataljoni kolonnid, mis sõidavad suurõppuse Kevadtorm toimumispaika.
  • ST
Sisuturundus
  • 01.10.24, 11:27
Autoliising on minevik: kuidas saada ettevõtte autokulud kontrolli alla
Ettevõtte äritegevuseks vajalikud sõidukid soetatakse enamasti liisinguga, mida finantseerib üldjuhul pank. Sellega kaasnevad sõidukite korralised hooldused, rehvivahetused ja kindlustusjuhtumite puhul ka hulganisti asjaajamist. Selline sõidukipargi haldamise viis on ettevõtte jaoks märkimisväärse ajakuluga, eriti kui sõidukeid on rohkem.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Logistikauudised esilehele