Jaga lugu:

Fuzhou sadama konteinerkaup läbi Eesti

Aasia visiidil viibivad Tallinna Sadama, Alekon Cargo  ja Eesti Raudtee esindajad kohtusid sel nädalal Fuzhous Hiina riigile kuuluva juhtiva transpordi- ja logistikaettevõtte Sinotrans kohaliku esinduse juhtidega, et arutada Fuzhou sadamast väljuvate kaubavoogude suunamist läbi Eesti.

Alekon Cargo juhi Erkki Veismanni sõnul andis konstruktiivses õhkkonnas peetud kohtumine kinnituse eelnevatele kokkulepetele, mille kohaselt Alekon sai õigused agenteerida Sinotransi vedusid Läänemere regioonis.

„Koostöölepingu raames toimunud kohtumisel tõdesime häid võimalusi jõuda lähiajal konkreetsete tulemusteni, kus Fuzhou sadamast väljuvad Sinotransi poolt ekspedeeritavad konteinerid hakkavad liikuma läbi Eesti,“ selgitas Veismann.

Hiina suuremaid logistikaettevõtteid Sinotrans tegeleb laeva-, maismaa-ja õhuvedude korraldamisega ning laevade agenteerimise, ladustamise- ja terminaliteenuste pakkumisega.

Sinotransil, kes omab ise nii vedel-, puist-, konteiner- kui ka ro-ro laevu, on üle 700 tütarettevõtte. Aprillis kirjutasid Sinotrans, Alekon Cargo OÜ, AS Tallinna Sadam ja AS Eesti Raudtee Pekingis alla koostöökokkuleppele, mille järgi hakkavad Sinotransi transiitveod siinses regioonis käima läbi Tallinna Sadama, koostöös Eesti Raudteega.

 

Jaga lugu:
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee