Autor: Anu Jõgi • 30. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soomes kasvab odavlennufirmade osa

Soomes avatakse sel suvel rekordarv lennuühendusi  mitmele poole Euroopas, pealinna piirkonnas annavad uusi võimalusi ka Tallinnast algavad lennud, kirjutab Yle Uutiset.

Seljakotiränduril on võimalusi varasemast rohke, nii alustab RyanAir lähipäevil Lappeenrannast ja Tamperest lende üheksasse sihtkohta, peamiselt Itaaliasse.

Kõige rohkem lisandub lende Põhjamaisele Norwegianile, kes alustab Helsingist lende 11 uude sihtkohta.

Tegevjuhi Bjørn Kjosi sõnul on odavlennuliinide lisandumine osa kogu Euroopas toimuvast muutusest. „Odavlennubuumi on näha eriti Kesk-Euroopas ja paljudes Põhjamaades. Soomes on lennuliikluse struktuuri muutus alles algamas,“ ütles ta.

Tema sõnul on Madri-Euroopas odavlennufirmade osakaal Euroopa liinidel ligikaudu pool, Soomes aga vaevalt 15 protsenti.

Kõige rohkem siirdub Soomest algavaid uusi liine Vahemere piirkonda – Horvaatiasse, Itaaliaase ja Hispaaniaase. „Samas tulevad odavlennufirmad ka liinidele, mis neid varem huvitanud pole,“ märkis Ryanairi müügi- ja marketingijuht Elina Hakkarinen. Tund aega kestvate lendude kõrval ollakse pakkumas ka kolm või neli tundi kestvaid lende.

Suur osa suvisest kasvavast lennuliiklusest tulen mandritevahelistest kauliinidest. Finnair alustab suvel lende Singapuri, Blue 1 lisab lennuplaani Põhja-Ameerika lende.

Ja osa reisijaid alustab puhkust Tallinnast, kuhu lendab samuti varasemast rohkem odavlennufirmasid.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077