Autor: Rivo Sarapik • 26. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ratso: eksportijad, vaadake Euroopast kaugemale

Eesti ettevõtetel tasuks ekspordivõimalusi otsida peale Euroopa Liidu turgude ka mujalt, soovitas Euroopa Komisjoni kaubanduse peadirektoraadi direktor Signe Ratso.

Ettevõtjad võiksid pilgud suunata näiteks nendesse riikidesse, kellega Euroopa Liit sõlmib vabakaubanduslepingud – möödunud aastal oli selleks Lõuna-Korea ja sel aastal on India, lähiriikidest Ukraina, rääkis Ratso intervjuus ERR-i uudisteportaalile.

Samuti soovitas Ratso Eesti ettevõtjatele otsida nišitooteid, millel oleks väljaspool turgu, näiteks on Euroopa eksport tervikuna praegu tugev kõrgema lisandväärtusega kaupade sektoris.

"See ei tarvitse olla ainult kõrgtehnoloogia, need võivad olla ka mingisugused hästi töödeldud toiduained ja joogid," sõnas Ratso. Tekstiili sektoris mängivad praegu aga olulist rolli tehnilised tekstiilid, mida tavatarbimises ei kasutata, ekspordipotentsiaali jätkub ka sektorites, mis praegu on Eestis kõige suuremad – puidutööstuses ning elektroonika- ja masinatööstuses.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077