Autor: Rivo Sarapik • 5. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Konteinerivedu kosub - Maersk otsib hiigellaevadele ehitajat

Maersk Line otsib turult ehitajat suurimatele konteinerilaevadele.

Maersk Line otsib Lõuna-Koreast ja Hiinast 16 000 TEU suurusele konteinerialusele, vahendas Shipping Gazette. See on enam kui 2000 TEUd suurem kui praegu suurima E-klassi alustel. Meredel seilavad kaheksa E-klassi alust sõidavad kõik Maerski värvides. Tuntuim laevadest on näiteks Emma Maersk.

Lisaks on laevaliin maaklerite andmeil huvitatud kümnest uuest suurest alusest.

Tänavu saab liin kätte kaks uut E-klassi alust Maersk Emden ja Maersk Edinburgh. The 13 100 TEU suurused alused prahitakse Saksamaalt Rickmers Grupilt. Nelja laeva tellimus anti sisse ka Hyundai Heavy Industries´le.

Juulis tõi Maersk tagasi tööle Šotimaal aasta jagu hulpinud kuus konteinerilaeva. Kuna hulk laevu on vanarauaks saadetud, on kasvava nõudlusega õnnestunud konteinerivedudes hindu tõsta. Laevagigant näeb nõudluse kasvamist.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077