Autor: Siim Sultson • 11. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinki laevad Kanadasse?

Kanada laevafirma kavatseb oma liinisõitudeks liisida kaks laeva Tallinkilt, teatab Chronicle Herald.

Kanada laevafirma Marine Atlantic kavatseb lähiajal liisida kaks 200 meetrist laeva Euroopast, et parandada teenindust liinil Newfoundland-Cape Breton. Hetkel kulgeb sel liinil üks laev nimega Atlantic Vision, nüüd on lisaks vaja veel kahte.

Asi on parlamaendis arutlusel, valitsus tahab asja veel kaaluda, oponendid näeksid hea meelega liinil kulgemas kohalikke, Kanadas ehitatud laevu. Kõne all on sealse transpordiministri lubatud 2,013 miljardi krooni eraldamine riigieelarvest, et liisida kaks kiiret ja hetkel käigusolevat parvalaeva, mis on sarnased Atlantic Visioniga.

Parlamendisaadik liberaal Gerry Byrne seletas, et transpordiminister John Baird pidas paremaks kahe laeva liisimist. "Nagu tellimise peale on ühel firmal just nüüd võimalik välja panna kaks Atlantic Visioni sõsarlaeva," lisas Byrne.

Eesti laevafirma Tallink Group just hiljuti, 2009. aasta lõpus võttis teenistusest maha Superfast VII ja Superfast VIII Tallinn-Helsingi-Rostocki ebarentaablilt liinilt. Nüüd aga otsib Tallink laevadele rakendust, kirjutab väljaanne.

Marine Atlanticu laev Atlantic Vision oli varem Superfast IV, mis hoolimata vahepealsest kahest tulekahjust ja kerekahjustustest teenib edukalt.

Siiski pole veel valitsus ja Marine Atlantic otsustanud, kas hakatakse Atlantic Visioni sõsarlaevu liisima. Kui valitsus kaldub 2,013 miljardi krooni eest kahe aasta jooksul Euroopa taustaga laevu liisima, siis opositsioon leiab, et see summa maksumaksjate raha kuluks hädasti ära Kanada laevaehitajatele.

Seni arutlused käivad.

 

 

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077