Autor: Mariliis Pinn • 7. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Leedukad asutasid Eestis lennukompanii

Leedu lennunduskontsern Avia Solutions Group asutas Eestis lennufirma flyLAL Charter Eesti.

Ettevõte hakkab pakkuma reisijate- ja kaubaveo teenust erinevatesse Euroopa piirkondadesse, Aasiasse ja Aafrikasse. Sõitudeks kasutab flyLAL Charter Eesti lennukeid Boeing  737-300, teatas firma.

"Omades Leedus tugevat tehnilist baasi, otsustasime laiendada ettevõtet lähiregioonidesse. Mõnda aega korraldas Leedu firma flyLAL Charters Eestist tšrterreise. Kuna kogemus näitas, et Eestis eksisteerib märkimisväärne nõudlus tšarterreiside järele, otsustasime asutada siin omaette lennufirma. Valmistasime selleks ette personali, formeerisime lennukipargi, meil on juba olemas tellijatega allkirjastatud lepingud tšarterteenuste pakkumiseks ja mis kõige olulisem, reisikorraldajatega," ütles Avia Solutions Groupi peadirektor Linas Dovidenas.

Tema sõnul plaanib flyLAL Charter Eesti sel aastal vedada mitte vähem kui 90 000 reisijat. Loodetakse lennata Türki, Tunisesse, Egiptusesse ja Hispaaniasse.

Sel kuul muutis valdusettevõte aktsiaselts flyLAL Group Services oma nime Avia Solutions Groupiks. Lennumeeskondade väljaõppega tegelevast flyLAL Trainingust sai Baltic Aviation Academy ja õhulaevadele tehnilist teenust osutavast flyLAL Technicsist FL Technics. Grupi ülejäänud viie liikme nimed jäid samaks.

Leedu lennunduskontsernil on juba tütarettevõtted Venemaal ja Ukrainas. Praegu plaanitakse esinduse asutamist Kasahstani.

Avia Solutions Groupis töötab ligikaudu 600 inimest. 2009. aasta käibeprognoos ulatub ligi 400 miljoni litini.

Avia Solutions Group on loonud suurima lennuteenuste infrastruktuuri Balti riikides. Pakutakse lennukite renti, tehnilist teenindust ja remonti, lennundusspetsialistide väljaõpet, maapealset teenindust, tsharterreise, reisipakette ja muid teenuseid.

Avia Solutions Group omab seitset ettevõtet, mis pakuvad erinevaid lennundusega seotud teenuseid: Avia Asset Management, Baltic Ground Services, BPC Travel, flyLAL Charters, FL Technics, Baltic Aviation Academy ja Passenger Terminal.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077