5. märts 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uurija: Ruhnu lennuõnnetus oli üliõnnelik

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi lennuõnnetuste uurija Tõnu Ader ütles, et laupäeval Ruhnus alla kukkunud lennukis olnud inimestel oli väga palju õnne, et nad vigastamata pääsesid.

«Ma rõhutan, et see oli väga-väga õnnelik õnnetus,» ütles Ader Postimehele.

Ta polnud kehva ilma tõttu küll veel eile õhtukski saanud Ruhnule õnnetuspaika uurima minna, kuid saarelt saadud teabe ja sündmuskoha piltide järgi oli olukord võrreldav varasemate, märksa rängemate tagajärgedega lennuõnnetustega.

Ader ütles, et läheb täna saarele, et uurimistoimingud ära teha ja piloodi Jan-Lüppen Brunzema seletused võtta, samuti tuleb piloot saarelt ära tuua.

Postimehe andmetel nägi sündmuspaik umbes samamoodi välja ka siis, kui AN-28-tüüpi reisilennukid aastaid tagasi Hiiumaal ja Tallinna lennuvälja taga alla kukkusid. Mõlemas toonases õnnetuses oli hukkunuid.

Aderi andmetel sööstis lennuk saarel puulatvadesse lennurajast eemal teisel pool teed, mis viib sadamast saare keskosas asuvasse külla. Lennurajast on kukkumiskohani umbes 100–200 meetrit.

AS Kuressaare lennujaamale kuuluva Ruhnu lennuvälja murukattega maandumisraja pikkus on 500 ja laius 60 meetrit. Lennuväli asub saarel sadama lähedal.

Kell 16.40 juhtunud õnnetust ei näinud pealt isegi saare lennujaama juhataja Anne Mikson, kes ootas küll lennukit raja ääres, kuid ei näinudki seda.

«Lennuk pani nii palju lennuväljast mööda, et lennurajale polnud midagi näha,» lausus Mikson. «Kohalikud päästjad läksid kohe appi, keegi viga ei saanud.» Mikson kinnitas, et pardal oli lisaks lendurile ka kaks kohalikku inimest. Miksoni sõnul toimus sel nädalal viimane liinilend esmaspäeval, järgmised on kõik halva ilma tõttu ära jäänud.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077