Autor: Tõnu Tramm • 29. september 2023

Ekspedeerimisfirmade kasumi TOP 50: esikohafirmast ei tea keegi mitte midagi

Äripäeva Infopanga Logistika konkurentsiraporti 50 suurima kasumiga ekspedeerimisfirma edetabeli esikümnes on valdavalt Eesti suurimad ja tuntumad ekspedeerijad, kuid kõrgeimal kohal oleva ettevõtte tegevusest ei tea isegi tema lähimad konkurendid mitte midagi. Ainsaks avalikus inforuumis olevaks teabeks on see, et selle omanik asub Äripäeva rikaste TOPis 33,2 miljoni euroga täpselt kahe „Tiidu“, ehk Tiit Vähi ja Tiit Pruuli ees, 173. kohal.
Ainus info, mille leiame suurima kasumiga ekspedeerimisfirmast, pärineb ühe Kasahstani IT firma kodulehelt, kes on teinud kuvatõmmise kunagi ettevõttele tehtud kodulehest. Veebileht ise enam aktiivne ei ole.
Foto: Kuvatõmmis

Poolesaja suurima kasumiga ekspedeerimisfirma koondkasum oli mulluste majandustulemuste põhjal 74 miljonit eurot, mida on enam kui kaks korda rohkem poolesaja kasumlikuma autovedaja kogukasumist. Viimaste summaarne tulu oli mullu 30,5 miljonit eurot.

Logistika konkurentsiraporti leiab täismahus aadressilt: konkurentsiraportid.ee/raport/logistika-4/

Kui siia lisada, et 50 suurima laondusettevõtte kogukasum oli 18,9 miljonit ning 50 edukama kullerfirma koondkasum 12,1 miljonit, siis nende nelja Logistika raportis kajastatud 200 edukaima ettevõtte kasumid kokku on 135,5 miljonit eurot. Ehk ekspedeerijate osa kogu sellest „potist“ on üle poole, 54,4%.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077