Autor: Tõnu Tramm • 27. september 2023

ERAA president: ainult kauba kohale toimetamisega enam leiba lauale ei too

Autotranspordi ettevõtjad peavad tänases majandusolukorras olema äärmiselt nutikad välja mõtlema erinevaid lisateenuseid, mida oma klientidele pakkuda, sest ainult kauba kohale toimetamisega leiba lauale ei too, tõdes Eesti Rahvusvaheliste Autovedajate Assotsiatsiooni president Tiit Parik saates „Äripäeva TOP“.
Autotranspordi TOPi võitnud Reinsalu Auto tegeleb lisaks transporditeenuste pakkumisele bioenergia tootmisega.
Foto: Reinsalu Auto

Tiit Pariku sõnul oli värske autotranspordi TOP selle tõsiasja ilmekaks tõestuseks, sest kõik esikolmiku ettevõtted tegelevad lisaks transporditeenuste pakkumisele ka muude äridega. Kes majandab metsa, kes toodab bioenergiat, kes tegeleb külmlao pidamisega.

„Veondus- ja laondus, mis toodab 10% riigi SKPst on lisaks ka strateegiliselt elutähtis valdkond, mille edukale toimimisele paraku riik aga väga ei panusta,“ tõdes ka teine saatekülaline, Autoettevõtete Liidu tegevjuht Kersten Kattai.

Kuhu maanteetranspordisektor täna asetub teiste majandusvaldkondadega võrreldes, millised on sektori kõige suuremad murekohad ning kuidas riik saaks neid lahendada, saates põhjalikult analüüsitaksegi.

Lisaks Tiit Parikule ja Kersten Kattaile on stuudios ka Äripäeva TOPi liikumise peatoetaja, KPMG, vandeaudiitor Liina Randmann, saadet juhib logistikauudised.ee teemaveebi juht Tõnu Tramm.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077