Autor: Tõnu Tramm • 11. august 2023

Aasia laevandusgigandid tahavad Euroopa vedajatelt Lõuna-Ameerika turgu üle võtta

Logistikahiiud ONE, COSCO ja OOCL käivitavad Lõuna-Ameerika - Euroopa liinil ühise „Latin East-Coast Europe Express“ (LUX) teenuse, millega visatakse kinnas Euroopa operaatoritele MSC, Maersk Line, CMA CGM ja Hapag-Lloyd, kes on siiani sellel suunal pea sajaprotsendiliselt domineerinud.
Esimese Lõuna-Ameerika reisi Euroopast teeb 4200 TEUd mahutav konteinerlaev Xin Nan Tong 16. septembril.
Foto: COSCO

Uue „LUX“ teenuse esimene reis on kavandatud 16. septembriks, mil konteinerlaev „COSCO Xin Nan Tong“ mahutavusega 4200 TEUd väljub Montevideo sadamast (marsruudil Rotterdam - London Gate - Hamburg - Antwerpen - Lissabon - Algeciras - Santos - Paranagua - Montevideo - Buenos Aires - Itapoa - Paranagua - Santos - Rio de Janeiro - Algeciras - Rotterdam). Vastassuunas Rotterdami sadamast väljub 21. septembril esimesele reisile konteinerlaev „COSCO Xin Chong Qing“ mahutavusega 4000 TEUd.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077