Autor: Tõnu Tramm • 24. märts 2023

Kaubakaod kergitavad kindlustushinda: Maersk kaotas aastaga 1000 konteinerit

Igal aastal kaob Rootsis sadade miljonite kroonide väärtuses kaupu, mis on pannud kasvama ka kindlustuskulud. Kuhu kaubad kaovad, on aga suuresti mõistatus, kuid põhjuseid võib leida nii tahtlikust inimtegevusest kui kliimamuutustes.
2021. aastal kaotas Maersk 1000 merekonteinerit, probleemiks on ka merevee sattumine halvasti suletud konteineritesse.
Foto: Maersk

Kui palju täpselt Rootsis kaupu kaotsi läheb või hävib, on selgusetu. Ei Rootsi tööstusettevõtete katusorganisatsioonid, ega ka Maailma Laevandusnõukogu ei oma selle kohta usaldusväärseid andmeid. Küll aga on kaod juba sedavõrd suured, et kindlustushinnad on juba mitu aastat jõudsalt kasvanud.

Logistikauudised.ee toetajad:
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077