Autor: Tõnu Tramm • 1. juuni 2023

Euroopa Parlament hoiatab Hiina invasiooni eest logistikasektoris

Euroopa Parlament võttis 1. juuni täiskogul vastu välissekkumist ja desinformatsiooni käsitleva erikomisjoni raporti, mille ühe osana hoiatatakse liikmesriike Hiina praktikast osta osalusi strateegilistes taristuobjektides, nagu näiteks sadamates.
Kreeka suurim sadam Piraeus, mida kontrollib Hiina Cosco.
Foto: Piraeus Port

Euroopa Parlament rõhutab raportis majandusliku sõltuvuse, spionaaži ja sabotaaži ohtu, mis kaasneb ELi elutähtsa taristu sattumisega välisettevõtete kontrolli alla. Näiteks on Hiina laevandusettevõtjad omandanud enamus- või märkimisväärse osaluse rohkem kui 20 Euroopa sadamas.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077