Autor: Tõnu Tramm • 21. juuni 2023

Kirves selga: maanteemaks Saksamaal tõuseb üle 83%, gaasiveokite pidu lõppeb

Kui Saksamaa tõstis sellest aastast Euro VI veokite maanteemaksu 6% võrra, oli see lapsemäng võrreldes sellega, mis vedajaid uuel aastal ees ootab: järgmisest aastast kasvab Saksamaa teemaksumäär Euro VI veokitele üle 83% ning gaasiveokeid hakatakse kohtlema võrdselt tavaliste diiselveokitega.
Planeeritud 3,5-7,4 tonniste kaubikute maksustamisest esialgu Saksamaal loobuti, kuid seevastu saavad Euro VI veokid selga tõelise kirve.
Foto: Toll Collect

Veel eelmisel aastal pidid Eesti autovbedajate seas enamlevinud Euro VI autorongid (üle 18 tonni ja 5 või enam telge) maksma näiteks Oderi äärsest Frankfurtist Hollandi suunas Saksamaad läbides maksma ühe otsa eest (ca 550 km) teekasutustasu umbes 100 eurot, siis järgmisest aastast tuleb hakata maksma ligi paarsada eurot, täpsemalt 192 eurot. Täna kulub sellele umbes 107 eurot ning gaasiveokid on teemaksust priid. Uuest aastast aga kõik muutub.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077