Autor: Tõnu Tramm • 30. mai 2023

ACEA: Euro-7 kasvatab uute veokite hinda kuni 12 000 eurot

Euroopa Autotootjate Liidu (ACEA) tellitud uuringu kohaselt tõstavad Euro-7 standardiga kaasnevad muudatused uute veokite hinda Euroopa Komisjoni prognoosidest kuni kümme korda rohkem. Mis aga kõige absurdsem - uute süsteemide lisamine tõstab ka kütusekulu.
ACEA hinnangul saab tegelik hinnatõus olema kuni 10 korda suurem Euroopa Komisjoni prognoosidest.
Foto: ACEA

Veoautodele Euro-7 standardi kehtestamisega kaasnevad lisakulud ulatuvad tuhandetesse eurodesse ja võivad olla isegi kümme korda suuremad kui Euroopa Komisjoni poolt välja toodud prognoosid. Sellisele järeldusele jõudis Euroopa Autotootjate Liit (ACEA). Organisatsiooni analüüs kinnitab Saksamaa transpordiministeeriumi samalaadseid järeldusi.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077