Autor: Logistikauudised.ee • 5. november 2019

Kuressaare Honda keskus muutub Volkswageni esinduseks

Volkswageni ametlik maaletooja Eestis, SE Møller Baltic Import, on sõlminud kokkuleppe senise Honda müüjaga ML Autoservice OÜ, et avada 2020 kevadel Kuressaares uus Volkswageni müügi- ja teeninduskeskus. Uute Hondade müügi ettevõte lõpetab, kuid jätkab nende hoolduse ja garantiiremondiga.
Kevadest muutub senine Honda esinduses Kuressaares Volkswageni esinduseks.
Foto: ML Autoservice

Tegu saab olema järjekorras juba seitsmenda Volkswageni esindusega Eestis ning ajaloo esimese täisfunktsionaalse esindusega saarel. Volkswageni Baltikumi müügijuhi Merli Ainsaare sõnul on näha, et Saaremaal on uute sõidukite müük võrreldes eelmise aastaga taas kasvama hakanud.

„Saarel pole meil varasemalt esindust olnud, kuid hoiame regioonis uute autode registreerimise statistika põhjal 7. positsiooni. Kuna Saaremaal elab üle 31 000 inimese, neist enam kui 13 000 elab Kuressaares, siis näeme sealsel turul kasvupotentsiaali. Loodame Saaremaa müüki tervikuna kasvatada, sest täna lähevad paljud kohalikud mandrilt autot ostma. Nüüd viime kaubamärgi oma tarbijale lähemale,” lisas Ainsaar.

Uues esinduses saab olema 315 m2 suurune müügisalong, mis saab hõlmama kogu Volkswageni mudelite valikut sõiduautodest tarbesõidukiteni. Lisaks alustab uue esinduse 650 m2 suurusel teeninduspinnal tööd remonditöökoda sõiduautodele ja tarbesõidukitele koos varuosade lao ning autopesulaga. Esindus hakkab müüma ja teenindama ka elektriautosid.

ML Autoservice esindaja Maidu Lempu sõnul otsustati Volkswageni uude müügi- ja teeninduskeskusesse investeerida ligi pool miljonit eurot, sest tegu on usaldusväärse ja atraktiivse brändiga ning Saaremaal Volkswageni esindussalong seni puudus.

“Volkswagen on bränd, millesse ma ise usun ja aastad on näidanud, et ka kohalik turg tunneb huvi Volkswageni laia mudelivaliku vastu. Meil on olnud Hondaga väga hea aastatepikkune koostöö ning me jätkame Honda garantiiremondi ja hooldusega, kuid turg andis märku, et vajame muudatust. Peagi saame pakkuda Volkswageni omanikule kõiki vajalikke teenuseid alates uue sõiduki müügist kuni järelteeninduseni, et saarlasel oleks üks põhjus vähem mandrile minna,” kommenteeris Lempu.

Honda maaletooja NCG Import Baltics OÜ juht Tõnu Vahtel ütles, et uute Hondade müük Saaremaal tõepoolest ajutiselt katkeb kuni uue esindaja leidmiseni. "Mõistan ML Autoservice`i otsust alustada koostööd Volkswageniga igati. Honda turuosa Saaremaal ei saa kunagi olema võrreldav Volkswageni omaga kasvõi juba seetõttu, et viimasel on väga suur tarbesõidukite osakaal. Hondal puudub see segment täielikult," nentis Vahtel, kelle sõnul lõppeb Saaremaal ka Honda mootorrataste müük.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077