Autor: Logistikauudised.ee • 25. aprill 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestil on potentsiaali saamaks lüliks Hiina ja Euroopa vahel

„Eesti hea asukoht, mugavad e-lahendused, tehnoloogiaettevõtteid ning juba toimiv koostöö Omniva ja Hiina kullerfirma SF Express vahel, annaks Hiina ettevõtetele võimaluse jõuda Eesti abil rohkem kui 300 miljoni Euroopa kliendini,“ ütles Hiina ettevõtjatele esinenud MKM siseturu asekantsler Kristi Talving.
Kristi Talving esinemas Hiina ettevõtjate ees.
Foto: Majandus- Ja Kommunikatsiooniministeerium

Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi siseturu asekantsler Kristi Talving tutvustas täna Hiinas Digital Belt and Road Forumil Eesti e-teenuseid ja kinnitas Eesti valmisolekut tihendada kaubavahetust ja ärisuhteid Hiinaga.

Eesti teeb mitmekülgset koostööd Hiina valitsusasutuste ja erasektoriga kahe riigi majandussuhete edendamiseks. Traditsiooniliste valdkondade nagu tööstus ja turism kõrval saame üha enam rääkida e-lahenduste alasest koostööst ning e-kaubandusest.

„Hiina on suur ja Eesti ettevõtjatele suhteliselt avastamata turg, kuid ka Eestil on hoolimata meie väiksusest Hiinale pakkuda unikaalseid koostöövõimalusi,“ ütles Talving Hiinas Pekingis toimunud Digital Belt and Road Forumil peetud kõnes.

Hiina on viimastel aastatel jõuliselt arendanud erinevaid digitaalseid lahendusi näiteks panganduses ning finantsvaldkonnas. Kui Eestis on juba täna kõik tolli ja maksudega seotud tegevused elektroonilised, siis Maksu- ja Tolliamet on valmis töötama välja ka uusi lahendusi, et muuta piiriülene äritegemine veelgi lihtsamaks.

„Eestil on väga hea e-teenuste platvorm, mida saab kasutada näiteks uute turvaliste pangateenuste välja töötamiseks ja katsetamiseks,“ ütles Talving. „Eesti hea asukoht, mugavad e-lahendused, lisaks ka märkimisväärne hulk innovatiivseid tehnoloogiaettevõtteid ning juba toimiv koostöö Omniva ja Hiina kullerfirma SF Express vahel annaks Hiina ettevõtetele võimaluse jõuda Eesti abil rohkem kui 300 miljoni Euroopa kliendini ja see on suurepärane ärivõimalus ka meie ettevõtetele,“ lõpetas Talving.

Siseturu asekantsler Kristi Talving osaleb Pekingis Digital Belt and Road Forumil, mille eesmärk on edendada Hiina rahvusvahelist digikoostööd. Lisaks kohtus Talving Jingmeni linnapea ja linnavalitsuse liikmetega ning külastas Dongbao Tööstusparki. Samuti külastati 2018. aasta sügisel Jingmeni linnas avatud Saare Ereki puit- ja elementmajade tehast, mis annab tööd 150 inimesele ning peab plaane laienemiseks.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077