Autor: Logistikauudised.ee • 3. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Leedu investeerib lennujaamadesse ca 700 miljonit

Kaunase lennujaam.
Foto: Kaunas Airport
Leedu valitsus planeerib kuni aastani 2028 investeerida Vilniuse, Kaunase ja Palanga lennujaamade uuendamisse ühtekokku ca 700 miljonit eurot ning säilitada kolmest rahvusvahelise lennujaamast koosneva lennujaamade võrgustiku.

„Vilniuse, Kaunase ja Palanga lennujaamu saab laiendada järk-järgult modulaarselt nii, et see ei häiriks lennujaamade tööd ning ei tekitaks ebamugavusi reisijatele ega lennufirmadele,“ ütles Baltic Course`i teatel Leedu transpordiminister Rokas Masiulis. 

Leedu lennujaamade arendamise strateegilise plaani tegevuskava esitati eelmisel teisipäeval toimunud valitsuskomisjonide istungil. Leedu peaministri Saulius Skernelise sõnul on lennujaamade arendamisel väga oluline jälgida integreeritud transporditaristut, pidades sellega eeskätt silmas rajatavad Rail Balticat.

"Lennujaamade arengukontseptsioon peab olema kooskõlas Rail Baltica raudteeliiniga. Siiani ei ole Leedu raudtee- ja lennujaamadel olnud ühiseid projekte, kuid üksnes nende kahe transpordiliigi koostöö suudab tõsta kogu Leedu transpordisüsteemi konkurentsivõimet piirkonnas,“ ütles peaminister.

Vilniuse lennujaamas on plaanitud viia lõpuni väljuvate ja saabuvate lendude terminalide rekonstrueerimine lõpule hiljemalt aastaks 2028. aastaks. Kaunases kavandatakse rajada aga täiesti uus reisiterminal, mis ühendatakse Rail Baltica maa-aluse rongijaamaga.

Samuti on Kaunase lennujaamas arendada lennukite remondi- ja tehnilise järelevalve tegevust ning Palangas rekonstrueerida lennurada.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077