Autor: Logistikauudised.ee • 31. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Finnair tihendab tuleval aastal lennuühendust Eestiga

Finnair lennuk A350 XWB
Foto: Finnair
Finnairi lendude arv Tallinna ja Helsingi vahel kasvab 2018. aasta suvel kuni 10 lennuni päevas ja kuni 17 uue lennuni nädalas. Lisaks lennutab Finnair Helsingist reisijaid kolme uude sihtkohta.

Nii Tallinn-Helsingi kui ka Helsingi-Tallinn suunal lisandub kuni kolm täiendavat lendu päevas. „Uuenduste peamine eesmärk on tagada sujuv ühendus erinevate jätkulendudega,“ selgitab pressiteates muudatusi 2018. a. suvises lennugraafikus Finnairi Ida-Euroopa ja Balti regiooni juht Arunas Skuja. Tallinna ja Helsingi vahel kerkib lennusagedus 2018. aastal kuni seitsmeteistkümne lennuni nädalas ja kuni kümne lennuni päevas. Lisandub nii varahommikusi kui ka pärastlõunase tipptunni reise. „Igapäevaselt lisandub olemasolevale varahommikusele lennule ühetunnise vahega uus lend, neljal päeval nädalas lisandub üks varalõunane lend ning kuuel päeval nädalas üks lend täiendavalt õhtusesse tipptundi,“ sõnab Skuja ja lisab, et kõik Tallinnast väljuvad lisalennud on ajastatud sobima jätkulendudega nii New Yorki, Chicagosse kui ka Euroopasse ja Aasiasse. „Helsingi-Tallinna suunalised uued lennud soosivad vähest ooteaega ja annavad rohkem valikuvõimalusi nii, et pikkadelt lendudelt tulijad saavad kiiremini koju,“ on Arunas Skuja täiendustega rahul.

2018. aasta suveperioodil plaanib Finnair alustada ka kolme uue lennuga. Aasias lisandub sihtkohana Nanjing, mis on Finnairi seitsmes sihtpunkt Hiinas. Nanjingi hakatakse 2018. aasta suveperioodil lendama kolmel korral nädalas. Nanjingi lisandumisega lendab Finnair Hiina nädalas 38 korral. Esimene lend Nanjingi on kavandatud tuleva aasta 13. maiks.

Alates 1. juulist saab neljal päeval nädalas lennata Helsingist otse Portugali pealinna Lissaboni ning 23. aprillist avatakse igapäevane lennuühendus ka Helsingi ja Stuttgarti vahel. Viimane saab kuuendaks sihtkohaks Saksamaal, suurendades sellega Finnairi jalajälge sealsel turul.

Järgmise aasta suveperioodiks avatakse lisalennud teiste hulgas Tokyosse, Chicagosse, San Franciscosse, Bangkoki, Delhisse, aga ka Malagasse, Santorinile, Rhodosele ja teistesse eestimaalaste meelispaikadesse.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077