9. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Indoneesia ja Tšehhi võivad saada Hyperloopi

Hyperloop Transportation Technologiesi visioon hüperluubist.
Autor: Hyperloop Transportation Technologies
Indoneesia pealinn Jakarta, mis on tuntud oma kohutava liikluse poolest, võib kasutama hakata Hyperloopi.

Hyperloopi tehnoloogiat arendav Hyperloop Transportation Technologies (HTT) teatas, et kaalub võimalust Jakartasse Hyperloop ehitada, kirjutab Äripäev. Praegu on käimas küll veel uurimistöö, kusjuures kaalub HTT Hyperloopi võimalust ka Slovakkia pealinna Bratislava ning Tšehhi pealinna Praha ning ka Brno vahel. Nii-öelda jätkusuutlikkuse uuring läheb HTTle maksma 2,5 miljonit dollarit.

Hyperloopi ideega tuli Tesla asutaja Elon Musk lagedale mõni aasta tagasi. Hyperloopi idee seisneb selles, et rajatakse sõidukite transpordiks tunnel, kus on peaaegu täielik vaakum. Tunnelis saab kapslis olles väga suurel kiirusel ühest kohast teise sõita.

TomTomi välja antud edetabeli alusel on Jakartas maailma üks kohutavamaid liikluseid.

HTT juht Bibop Gresta märkis, et Jakartat kaalub ettevõte eeskätt seetõttu, et linnas on rahvastiku tihedus äärmiselt suur ning Hyperloop võiks sellistes kohtades olla inimestele suureks abiks, et ühest kohast teise liikuda.

Ühtlasi on HTT juba jõudnud välja arvutada ka Hyperloopi ajalise kasu. Kui teekond Jakaratast Yogyakartasse võtab autoga aega umbes 10 tundi, siis Hyperloopiga läheks vaid 25 minutit.

Äripäev kirjutas möödunud aasta septembris, et ka Soome linna Salo puhul on kaalutud Hyperloopi tehnoloogia kasutuselevõttu.

Autor: Pille Ivask Äripäev

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077