Autor: Tanel Raig • 5. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Sadama veomahud langevad kiirenevas tempos

Tallinna Sadama kaubaveomahud tegid mais aastases võrdluses läbi suurima kukkumise. Võrreldes eelmise aasta maiga läbis sadamat 13,4% kaupa vähem.

Kui aasta esimese nelja kuuga olid sadama kaubamahud eelmise aastaga võrreldes langenud 7,9 %, siis mais oli langus juba üle 13%. Viie kuuga on sadama kaubamahud võrreldes eelmise aasta sama perioodiga nüüd vähenenud 8,9%.

Mais läbis Tallinna Sadama sadamaid 2,3 miljonit tonni kaupa, aasta esimese viie kuu kaubamaht ulatus 12,6 miljoni tonnini. Suurima kaubagrupi ehk vedellasti kaubamaht oli aasta esimesel viiel kuul 8,9 miljonit tonni. Eelmise aasta sama perioodiga võrreldes on see 5% väiksem näitaja.

Viie kuuga suurenes sadamat läbinud konteinerite arv 7,5 protsenti 106 071 TEU-ni. Konteinerites veetud kaupade kogus kasvas 1,6 protsenti 0,7 miljoni tonnini.

Aastases arvestuses on enim langenud puistlasti vedu – tänavu viie kuuga veetud 1,1 miljonit tonni on mullu samast perioodist 34,2 protsenti väiksem. Ro-ro kaupade maht alanes 9,1 protsenti 1,5 miljoni tonnini ning segalast 4,7 protsenti 277 000 tonnini.

Viie kuuga teenindas Tallinna Sadam kokku 3,238 miljonit reisijat ehk mullu samast perioodist 3,7 protsenti enam. Tallinna-Helsingi liinil reisis 2,726 miljonit inimest ehk mullusest neli protsenti enam. Tallinna-Stockholmi liinil oli reisijaid 353 000, mis on 1,5 protsenti vähem kui 2012. aasta samal perioodil.

Viie kuuga külastas Tallinna Sadama sadamaid 847 kauba- ja 1978 reisilaeva.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077