Autor: Tanel Raig • 4. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Sadamas püsivad kaubaveod miinuses

Aasta kahe esimese kuuga on Tallinna Sadam vahendanud kaupu ligi 5,4 miljonit tonni, mis on 5% vähem kui aasta tagasi samal perioodil.

Sadama veebruarikuu veomaht oli 2,6 miljonit tonni, mis on mullu sama kuu näitajast 4,4% madalam.

Kaubamahtude languse taga on puistlasti koguste vähenemine. Kahe kuu võrdluses veeti puistlasti 44,1% vähem kui aasta tagasi. 7,9% võrra vähenes ka ro-ro kaupade vedu.

Sadama suurima kaubagrupi, ehk vedellasti vedu on kahe kuu kokkuvõttes suurenenud 3,8%, ehk 4,07 miljoni tonnini. Sadamat läbinud konteinerite arv suurenes kahe kuu kokkuvõttes 6,1 protsenti 38 788 TEUni ja neis veetud kaupade kogus 1% võrra 274,6 tuhande tonnini.

Tallinna Sadamas on kasvanud ka reisijate arv. Võrreldes eelmise aasta kahe kuuga on reisijaid rohkem 4,1% ehk reisijate arv on tänavu jõudnud 1,084 miljoni inimeseni. Tallinn–Helsingi liinil on olnud reisijaid 5,3 protsenti enam ehk 934 000. Tallinn–Stockholmi liinil jäi reisijate arv mullusega samale tasemele, moodustades 130 500 inimest. Tallinn-Peterburi liinil on alates aasta algusest teenindatud kokku 5087 reisijat.

Tallinna Sadamat külastas jaanuarist veebruarini 332 kauba- ja 734 reisilaeva.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077