Autor: Ave Lepik • 1. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Sadama kasum kasvas kolmandiku võrra

ASi Tallinna Sadam puhaskasum ületas auditeerimata andmetel esimesel poolaastal üle kolmandiku võrtra eelmise aasta sama perioodi näitajat ning ulatus 17,4 miljoni euroni.

„Esimese poolaasta käibele on positiivset mõju avaldanud uute teenuste, eelkõige jäämurdja „Botnica“ lisandumine. Kasumit on suurendanud ka teenindatud kaubagruppide mitmekesistumine – mais käivitus Muugal logistikapark ning lisandväärtusega toodete käitlemine jätab enam tööd ja tulu sadamasse,“ lausus Tallinna Sadama finantsjuht Marko Raid.

Tallinna Sadama tegevuskulud moodustasid esimesel poolaastal 25,6 miljonit eurot, ületades eelmise aasta sama perioodi kulusid 14% võrra. Kulud kasvasid peamiselt seoses eelmise aasta lõpus soetatud jäämurdja „Botnica“ kuludega.

Tallinna Sadama sadamate kaubamaht ulatus esimesel poolaastal kokku 14,93 miljoni tonnini, mis on võrreldes möödunud aasta sama perioodiga 6% vähem. Käesoleva aasta juunis pöördus Tallinna Sadama kaubamaht peale 1,5 aastat esmakordselt tõusule.

Esimese poolaasta jooksul läbis Tallinna Sadamat 4,2 miljonit reisijat, mis märgib neljaprotsendilist kasvu eelmise aastaga võrreldes. Kõige enam, neljandiku võrra, kasvas kruiisireisijate arv.

Kuue kuuga külastas Tallinna Sadama sadamaid kokku 3446 laeva, millest 1000 olid kauba- ja 2446 reisilaevad.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077