Autor: Tanel Raig • 8. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Murrang kaubavedudes: Tallinna Sadamas aastate suurim kasv

Oktoobris olid Tallinna Sadama kaubamahud aasta varasemast 23,3% suuremad, mis on viimaste aastate suurim kaubamahtude tõus.

Kaubamahud on tänavu aastatagusest suuremad olnud vaid juunis ja juulis (+13,8% ja +9,8%). Üheksa kuu kokkuvõttes olid kaubamahud aga aasta varasemast väiksemad 5%.

Oktoobris läbis Tallinna Sadamat 2,35 mln tonni kaupa, ehk 445 000 tonni rohkem kui aasta tagasi. Kaubaliikide lõikes vedasid kasvu mustmetallid, suurendes 3000  tonni pealt 9500 tuhande tonnini. Puidu laadimine  suurenes 32,9%.

Kümne kuu kokkuvõttes on sadama kaubamahud olnud 2,8% väiksemad kui möödunud aastal. Suurima kaubagrupi ehk vedellasti vedu suurenes kümne kuuga 1,1 protsenti ehk ligi 16 miljoni tonnini. Jätkuvalt tõuseb Tallinna Sadamat läbivate konteinerite hulk, mis kümne kuuga on 214 418 TEUd ehk 10,6 protsenti enam võrreldes eelmise aasta sama ajaga. Konteinerites veetud kaupade kogus kasvas 1,47 miljoni tonnini ehk 7,1 protsenti. Puistlasti vedu vähenes 21,9 protsenti 2,6 miljoni tonnini.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077