Autor: Jaana Pikalev • 13. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Express Posti müügi saatus selgub tuleval nädalal

Järgmise nädala esmaspäeval, 19. septembril teeb konkurentsi amet Express Posti ja Eesti Posti koondumise menetluses eeldatavasti lõpliku otsuse.

Neli kuud tagasi võttis amet endale täiendavalt aega, et uurida põhjalikult, kas kahe postifirma ühinemine kahjustab turul konkurentsi.

Teatavasti esitasid aga seitse suurkirjasaatjat konkurentsiametile vastuväite Eesti Posti soovile osta konkurent Express Post, mis annab alust arvata, et konkurentsiameti otsus koondumise osas võib tulla siiski ka negatiivne.

Üks vastuväite esitajast oli ka Itella Information AS. "Konkurentsiamet on esitanud selle protsessi käigus paljudele ettevõtetele pika küsimuste nimekirja, milliseid fakte me saame esitada selle koondumise vastu või poolt. Seal oli kokku 16 küsimust, vastasime nii nagu vajalikuks pidasime. Kuid ma puht pragmaatiliselt ütlen, et iga konkurentsi kadumine, ükskõik mis turusegmendis, on taunitav," lausus Itella Information ASi tegevjuht Karl-Eric Schneider Logistikauudistele.

Uurides, kas üheks põhjuseks kõnealuste ettevõtete koondumise vastu võib olla ka asjaolu, et Itella korporatsioonil on endal huvi Express Posti ostmise vastu, sõnas Schneider, et huvi tõepoolest oli. "Ostuprotsessis osalemisega oli seotud meie grupi ettevõtte Soomest. Minu teada jäi see ilmselt selle tõttu pooleli, et hind ei olnud Itella jaoks sobiv," ütles ta. 

Kuid mis saab siis, kui amet riigifirmale koondumiseks luba ei anna ning kas  Express Posti omanikud võivad tagasi pöörduda läbirääkimiste juurde Itellaga, ei tahtnud Schneider spekuleerida. Samuti keeldus kõnealust küsimust kommenteerimast postifirma omanikfirma Ekspress Grupp ASi juhatuse liige Gunnar Kobin. "Me ei tegele selliste spekulatsioonidega, et mis saab siis kui. Kui saabub aeg otsustada nii või naa, siis otsustame ja anname ka teada," ütles Kobin.

Express Post kuulub täna võrdselt Norra meediakontsernile Schibsted kuuluvale Eesti Meediale ja Hans H. Luige suuromandusega Ekspress Grupile. Ettevõte tegeleb ajakirjanduse ja postisaadetise kojukandega.

AS Ekspress Grupp soovib loobuda osalusest Express Postis, sest keskendub enam elektroonilisele meediale, teatas ettevõte börsile veenruari alguses. Tehingu hind ulatub 2,3 miljoni euroni. veebruaris sõlmisid osapooled eellepingu Eesti Postiga. Samuti müüb oma osaluse Express Postis Eesti Meedia.

 

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077