Autor: Jaana Pikalev • 25. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Logistikud sõlmisid Hiinas koostöömemorandumid

Eesti logistikud sõlmisid täna Hiinas Xiameni ja Fuijani Logistika Assotsiatsioonidega ning Fuzhou Sadamate Liiduga koostöömemorandumid, mille eesmärk on arendada ja tugevdada kahe riigi vahelist koostööd logistika, transpordi ja transiidi vallas.

Nii Xiameni Logistika Assotsiatsiooni asepresident Ke Dong kui ka Fuijani Logistika Assotsiatsiooni president Li Xinhu kinnitasid oma liikmete koostööhuvi Eesti logistikaettevõtetega.

Logistika ja Transiidi Assotsiatsiooni juhatuse esimehe Andres Valgeristi sõnul on memorandumite allkirjastamisega astutud samm võimaliku koostöö suunas.

„Logistikaklaster esitas Fuijani ja Xiameni Logistika Assotsiatsioonidele ametliku kutse tulla Eestisse, et anda huvilistele kohapeal reaalne ülevaade meie toodetest ja pakutavatest võimalustest,“ selgitas Valgerist. 

Kootöömemorandumite allkirjastmisele järgnes Eesti Logistikaklastri ja Fuzhou Väliskaubanduse Büroo korraldatud ettevõtete ärifoorum, kus Eesti ärikeskkonda ja logistikasektorit tutvustas majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi  transpordi arengu talituse juhataja Toomas Haidak.

Xiamen on Hiina moodsa logistika näidispiirkond, sealt väljub enam kui 180 erinevat laevaliini, kattes üle 40 riigi ja 60 sadama. Peamised Xiameni koostöösadamad Euroopas on hetkel Hamburgi, Bremerhaveni ja Rotterdami sadamad.

Xiameni ja Fuijani provintsi logistilist tähtsust rõhutab ka asjaolu, et 20 maailma juhtivat laevaliini on asutanud oma harukontorid või agendid just Xiameni, mida 2010. aastal läbis 5,8 miljonit TEU-d konteinereid. Xiameni sadama kaubamaht ulatus mullu 139 miljoni tonnini. 

Xiameni piirkonda on investeeringuid teinud mitmed globaalsed suurettevõtted, nagu Dell, Kodak, Panasonic Electric, TDK, Lenovo, Wal-Mart, Metro jt. Fuijani provintsil on majandus- ja kaubandussidemed sõlmitud enam kui 200 riigi või piirkonnaga.

Eesti Logistikaklastri delegatsioon sõidab täna Hiinast edasi Koreasse, et osaleda Korea Kaubanduskoja korraldatud Foorumil ja tutvuda Busani sadamaga.

 

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077