Autor: Rivo Sarapik • 6. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ansip: uued nõuded koormavad liigselt lennujaama

Peaminister Andrus Ansipi sõnul tekitab lennujaamale ülemäärast administratiivset koormust eelnõu, mille järgi peab lennujaama haldaja teavitama uutest tasumääradest neli kuud enne nende kehtima hakkamist.

"Valitsus selle eelnõuga, mis me täna riigikokku saatsime, rahul ei olnud. Tegemist on Euroopa Liidu direktiivi ülevõtmisega ja ma ei ole kunagi kritiseerinud direktiive, mida me oleme üle võtnud, aga selle direktiivi osas ma väga rahul ja õnnelik ei ole," kommenteeris Ansip eile valitsuse istungijärgsel pressikonverentsil eile valitsuse heakskiidu saanud eelnõud.

Ansipi lootusel riigikogu menetluses eelnõu veel paraneb. "Sellel on omad head küljed, ma usun, et ta mingil määral soodustab konkurentsi, aga ta tekitab Tallinna lennujaamale ülemäärast administratiivset koormust, mis minu meelest on põhjendamatu," rääkis Ansip.

Lennundusseaduse muudatuse kohaselt peab lennujaama teavitama uutest tasumääradest neli kuud enne nende kehtima hakkamist. Sellel on aga Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi hinnangul Tallinna lennujaamale negatiivne mõju - lennufirmad saavad küll lisagarantii, et kõikidele on hinnad kehtestatud samadel tingimustel, kuid kuna läbirääkimisprotsess hindade kujundamisel on direktiivi kohaselt pikk, siis tasude alandamise osas ei pruugi AS Tallinna Lennujaam olla suuteline kiiresti reageerima turu muutustele ning võib kaotada kliente.

Direktiiv näeb ka ette lennujaama haldaja ja lennujaama kasutajate vahelised iga-aastased konsultatsioonid, mille teemaks lennujaamatasude määrad ja lennujaamateenuste kvaliteet. Eelnõuga võetakse üle Euroopa Parlamendi ja nõukogu direktiiv lennujaamatasude kohta.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077