Eesti Posti ühinemine konkurendiga venib

Täna selgus, et konkurentsiamet pole siiani saanud Eesti Postilt koondumisteadet Express Postiga ühinemise kohta, posti- ja logistikafirma juhatuse liige Aavo Kärmas jäi seda teemat kommenteerides ka väga napisõnaliseks.

Kaks kuud tagasi teatas Eesti Post, et AS Ekspress Grupp ja Eesti Meedia tahavad müüa ajakirjanduse ja posti kojukandega tegeleva ettevõtte AS Express Post riigifirmale. Siis ei teadnud veel konkurentsiamet ühinemisplaanidest midagi. Ka tänase seisuga pole ameti teatel koondumisteadet neile veel tulnud.

Uurides, miks kahe ettevõtte ühinemine venib, ütles Eesti Posti juhatuse liige Aavo Kärmas, et ei soovi seda teemat kommenteerida. Selline ootamatu vastus tekitas küsimuse, kas üleüldse on ettevõtete ühinemine veel päevakorras.

Express Post ASi juhatuse esimees Sven Suurraid kinnitas, et plaanides muutusi ei ole. Tema sõnul on endiselt omanikud huvitatud firma müümisest ning Eesti Post selle ostmisest. Paraku on veninud firmade koondumisteate esitamine konkurentsiametile. „Koondumisteadet ei olegi nii lihtne koostada, see koondab endas väga palju andmeid, numbreid, mahte, käibeid ja muid andmeid. Juristidel on hetkel koondumisteade ülevaatamisel ja ettevalmistamisel,“ selgitas Suurraid.

Ta lisas, et koondumisteadet tahetakse piisavalt hästi ette valmistada, et vältida selle esitamisel konkurentsiameti küsimusi, mis võivad ühinemise ja ülevõtmise veel pikemaks muuta. Suurraid ei osanud täpset aega öelda, millal koondumisteade ametile edastatakse, kuid oli veendunud, et see saab lähiajal teoks.

Lõpliku ostu-müügi lepingu sõlmib ettevõte pärast koondumisloa saamist konkurentsiametilt.

Jaga lugu:
Seotud lood
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Ana Tilkson
Ana TilksonReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150