Autor: Rivo Sarapik • 4. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kelam: varsti saab rongiga Tallinnast Varssavi

Täna Tallinnas toimuva Eesti perifeeriastaatuse üle diskuteeriva majanduskonverentsi eestvedaja, Euroopa Parlamendi saadik Tunne Kelami sõnul peab avalikkus valitsuselt nõudma ühenduse parandamist Euroopaga.

Kelam märkis KUKU raadio saates Ärataja, et me oleme ilmselt harjunud nõukogude ajast pärit olukorraga, et euroopasse pääsemine peab olema raske ja aeganõudev. Kelami sõnul on erinevaid plaane tehtud palju ja kaua, nüüd oleks aeg ka midagi ette võtta. Tema sõnul tuleb kindlasti tegutseda Rail Baltica küsimuses, sest huvi projekti vastu on üles näidanud ka soomlased, kes pääseksid nii läbi balti riikide rongiga euroopasse.

Lisaks tuleb luua mere-maantee ja-lennuühendusi. Kelami hinnangul on seni olnud planeerimine ja koordineerimine riikide vahel nõrk ja avalikkus peab oma valitsusele survet avaldama, et viimaks ka tegutsema hakataks. Kelam avaldas lootust, et 5 – 6 aasta pärast on võimalik Tallinnast rongiga Varssavisse sõita.

Logistikauudised.ee on konverentsil kohal ja vahendab sealt päeva jooksul uudiseid.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077